✔ Duurzaam en van de hoogste kwaliteit
✔ Het zachtste beddengoed en badgoed
✔ Ons katoen is 100% biologisch en gecertificeerd
Is jouw huidige matras aan vervanging toe? En ben jij in de markt voor een nieuw exemplaar? Dan spookt er waarschijnlijk één vraag door jouw hoofd… Welk matras past bij mij? Het antwoord op die vraag verschilt per persoon. Dit is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Jouw voorkeuren rondom slapen bijvoorbeeld. Ook de bedbodem van het bed én de proporties van je lichaam spelen een belangrijke rol in jouw keuze voor een matras. In deze blog maak je kennis met de verschillende soorten matrassen en hun voor- en nadelen. Ook ontdek je waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste matras voor jou. Een goede nachtrust begint tenslotte bij een goed matras.
DE VERSCHILLENDE SOORTEN MATRASSEN
Bij Yumeko kun je kiezen uit een matras van natuurlatex of een matras met pocketvering. Beide soorten zijn voorzien van een kern van natuurlatex. Een pocketveermatras beschikt daarnaast over een stalen vering in de kern. Deze twee verschillende soorten matrassen hebben uiteraard ook één ding gemeen. Voor welk exemplaar jij ook kiest, het is altijd een duurzame en maatschappelijk verantwoorde keuze. Wij lichten het toe.
Wij maken enkel gebruik van gecertificeerd en 100 procent biologisch katoen. Voor al onze producten, dus ook voor de tijk van onze matrassen. Dit betekent dat het hele proces - van katoenbol tot eindproduct - wordt gecontroleerd. Daarnaast is de tijk van onze matrassen gevuld met biologisch en gecertificeerd wol. Hierbij letten we zowel op milieuomstandigheden als dierenwelzijn. Ook het natuurlatex van onze matrassen wordt op duurzame en verantwoorde wijze geproduceerd. De latex draagt dan ook het QUL-certificaat. Met andere woorden: jij kunt met een gerust hart in slaap vallen op jouw nieuwe matras.
WAT ZIJN DE VOOR- EN NADELEN VAN DE SOORTEN MATRASSEN?
Ben jij op de hoogte van de voor- en nadelen van de soorten matrassen? Dan wordt het kiezen van een nieuw matras een fluitje van een cent. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn beide soorten matrassen gemaakt van natuurlatex. Waarbij een pocketveermatras daarnaast nog over een stalen vering beschikt. De voor- en nadelen komen dan ook grotendeels overeen.
De voordelen van natuurlatex:
De nadelen van beide soorten matrassen? Dat heeft voornamelijk te maken met de bodem van jouw bed. Zo past een natuurlatex matras minder goed bij een stevige bedbodem of bij een dwarsgespannen spiraalbodem. Een matras met pocketvering past dan weer minder goed bij een verende lattenbodem of schotelbodem. In de tabel hieronder vind je welk matras het best past bij jouw bedbodem.
Extra tip: beschikt jouw bed over een in lengte gespannen spiraalbodem? Dan raden we je aan om een nieuwe bedbodem te kopen. Zo’n spiraalbodem heeft namelijk snel kans op doorzakken. En daar past - uiteraard - geen enkel matras bij.
EEN MATRAS KIEZEN, LET HIER OP
Een goed matras kiezen gaat verder dan het selecteren van het juiste materiaal. Daarnaast is namelijk ook het kiezen van de juiste hardheid van jouw matras essentieel. Je kunt hierbij het beste afgaan op jouw gewicht en lichaamsbouw. Al speelt jouw persoonlijke voorkeur voor hard, medium of zacht ook een grote rol. Daarnaast is de vraag of je een rugslaper, een buikslaper of een zijslaper bent van belang.
In grote lijnen geldt:
Mensen met brede schouders of heupen kunnen het beste kiezen voor een medium matras. Slaap jij het liefst op je buik? Kies dan voor een hogere stevigheid dan aanbevolen voor je gewicht. Buikslapers halen namelijk minder stabiliteit uit de ruggengraat. Een steviger matras helpt hierbij.
DE JUISTE LENGTE VAN JOUW MATRAS KIEZEN
Het kiezen van de juiste lengte van jouw nieuwe matras is heel simpel. Ons advies? Ga voor een matras dat ongeveer 20 centimeter langer is dan jouw lichaamslengte. Qua breedte is 80 of 90 centimeter per persoon vaak voldoende. Voor zeer grote of brede mensen is een matras van 100 centimeter breed beter.
DE KEUZE VOOR EEN MATRAS?
Appeltje. Eitje. Met bovenstaande informatie kom je een heel eind. Maar daar houdt het niet op. Wil jij jouw toekomstige matras eerst een tijdje uitproberen? Of wil je de verschillende soorten matrassen met elkaar vergelijken? Bij Yumeko heb je altijd recht op 100 dagen proefslapen. Ons advies? Probeer ieder matras tenminste 30 dagen uit. Wetenschappelijke studies tonen namelijk aan dat het lichaam die tijd nodig heeft om te wennen aan een nieuw matras. Is het matras daarna toch niet helemaal naar wens? Ruil ‘m dan om voor een ander model. Zo makkelijk kan het zijn.